SATIRU IH NEMILOSRDNO! Asadova avijacija zbrisala konvoj turskih saveznika!

Udarili žestoko!

Sirijska vojska, Livaa al Quds, Palestinci
Sirijska vojska, Livaa al Quds, Palestinci, Foto: Youtube/Printscreen

Avioni sirijskih vazduhoplovnih snaga uništili su konvoj proturskih militanata u oblasti Džabal al-Zavija u južnom Idlibu.

Udarac je nanet u vreme kada su se članovi grupe Huras ad-Din, povezani s Al-Kaidom, kretali između gradova Deir-Sunbul i El-Baraa.

Sirija
Sirija, Foto: EPA

U konvoju su bili i pripadnici proturske Islamske stranke Turkestana, koji deluju pod okriljem terorističke grupe Džabhat al-Nusra.

Uništena su teroristička vozila, uključujući desetine terorista

Dana 8. juna sirijske vladine snage uzvratile su na napad militanata na jugu zone deeskalacije Idliba u Siriji. Tada su pripadnici "Džabhat al-Nusra" pokušali da zauzmu naselje Tanžar.Satrli 

Sirijski predsednik Bašar al-Asad rekao je da će, ako američka i turska vojska ne napuste zemlju, Damask početi da koristiti silu.

Bašar al Asad
Bašar al Asad, Foto: Youtube/Printscreen

Razlog rusko-turskih pregovora bilo je naglo pogoršanje situacije u Idlibu, gde je u januaru počela masovna ofanziva sirijske vojske na položaje naoružane opozicije i terorista.

Vladine snage zauzele su gotovo polovinu zone deeskalacije Idliba i iza sebe ostavile brojne turske posmatračke položaje.

Nakon toga, Ankara je naglo povećala svoj vojni kontingent u regionu i pokrenula operaciju "Prolećni štit" za potiskivanje sirijskih trupa. Tursku podržavaju i militanti koji su joj odani.

BONUS VIDEO: Udahni glasanje

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi