Sahrana, groblje
Alo!/Masanori Jošida
Ilustracija Foto: Alo!/Masanori Jošida

Mekenzi Adams (9), Afroamerikanka iz Alabame počinila je samoubistvo pošto su je deca u školi nemilosrdno ismevala i vređala zbog prijateljstva sa drugarom belcem, navodi Tuscaloosa News, prenosi Sputnik.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ovaj medij navodi, citirajući rodbinu devojčice, da se ona obesila 3. decembra u svom domu u Lindenu u Alabami. Dete je pronašla baka.

Devojčica je pohađala četvrti razred Osnovne škole "Džouns" u Demopolisu, gde je prebačena jer su je deca u Lindenu zlostavljala, ali, očigledno, nedovoljno brzo.

 

Kako navodi njena tetka Edvina Heris, njeni "drugari" iz razreda su je stalno maltretirali i govorili joj da treba da se ubije.

- Maltretirali su je tokom cele školske godine govoreći joj "misliš da si i ti bela, jer se voziš sa belim dečakom", "ružna si", "samo umri" - objasnila je Edvina Heris.

Školski advokat Aleks Brasvel naveo je u izjavi da sarađuje sa policajcima iz oba mesta i da zajednički istražuju ove optužbe.

 

Komentari (1)

ja

12.12.2018 08:35

to u svakoj skoli ima uvreda...ruzna si,mrsava si,vidi kakva si puna sala.strasno to deca sto rade,te reci dolaze iz kucnog vaspitanja, i tome treba stati na put..cim dete u skoli vredja drugo dete treba prvo roditelje pozvati na razgovor psiholigu, pa tek onda dete...ja imam tri devojcice 7,9i 12 god.svetri su mrsavice.i bas ih cuvam zbog toga da ih neko nezeza jer bilo je toga dosta po skolama..zato kazem cuvajte ih...da nebih doslo do ovakve tagedije,a posle bice kasno za sve.