Čuvamo ga ko malo vode na dlanu: Džozef Bajden
Fonet AP
Čuvamo ga ko malo vode na dlanu: Džozef Bajden

Fonet AP

Džozef Bajden, Foto: Fonet AP

„Te konsultacije započinjemo ove nedelje“, rekao je Bajdenov šef osoblja, Ron Klajn, pozivajući se na Fajzer i druge farmaceutske kompanije.

Klajn je rekao da je Bajdenovim stručnjacima takođe potrebno detaljno razumevanje planova distribucije koje dovršavaju Ministarstvo zdravlja i socijalne službe i Pentagon. To je na neki način kritičnije pitanje, rekao je on.

„Moramo razgovarati sa njima što je brže moguće“, rekao je Klain. "Sjajno je imati vakcinu, ali vakcine ne spašavaju živote: vakcinacije spašavaju živote. A to znači da tu vakcinu morate da date ljudima širom ove zemlje. To je gigantski logistički projekat'''', naveo je on.

Kontakt izabranog predsednika sa proizvođačima vakcina dolazi u trenutku kada je pandemija korona virusa u Sjedinjenim Državama ušla u možda najopasniju fazu.

Sedmodnevni pokretni prosek za nove dnevne slučajeve iznosio je 145.400 u subotu, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

To znači da SAD imaju oko milion novih slučajeva nedeljno, a broj umrlih od subote u proseku je iznosio 820, što je porast od 33 odsto za samo dve nedelje.

Porčitajte: