STRAHOVITA OLUJA OPUSTOŠILA GRAD Oduvani krovovi sa zgrada, automobili razbacani niz ulicu, a ovakvo nevreme niko ne pamti

Grad više ne može da se prepozna, trebaće godine da se vrati sve u normalu

Oluja u SAD
Foto: Tanjug/AP

Snažna oluja preplavila je sibirski grad Čita, kidajući krovove i drveće po gradskim ulicama dok je sa zastrašujućom lakoćom bacala automobile i pokretne garaže. Najmanje tri osobe su povređene.

Ministarstvo za vanredne situacije izvestilo je da je vetar brzine između 25 i 30 metara u sekundi rušio drveće i razbio više vozila, a nalet je na kraju izazvao prekid struje u gradu.

Snimci očevidaca pokazuju svirepost vetra dok stanovnici kuća traže utočište gde god mogu.

Srećom, niko nije kritično povređen u gradu, koji se nalazi severno od Mongolije u regionu Zabaikalski - što je prilično čudesno, jer video snimci prikazuju stravičnu oluju.

Jednog muškarca pogodio je leteći komad otpada, ali zadobio je samo lakše povrede i brzo je otpušten iz bolnice nakon lečenja. Ministarstvo zdravlja je takođe saopštilo da je jedan čovek pao sa krova, a drugi je lakše povređena od krhotina.

Jedan automobil je bio potpuno spljošten, a kabina je prepolovljena, ali na sreću vozač i putnici su preživeli.

53 mobilne elektrane, ukupnog kapaciteta 5.213 kV, takođe su raspoređene u grad, dok su radnici obavljali popravke kako bi obnovili snabdevanje električnom energijom.

„Stručnjaci rade, molimo stanovnike Čita da razumeju - elementi su nepredvidivi. Nažalost, vetar bi mogao porasti u naredna 24 sata ", upozorio je Jevgenij Batuev, šef regionalnog ministarstva energetike.

Gradske vlasti se sada suočavaju sa mračnim zadatkom izračunavanja ukupne štete.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi