Delfi. ekonomski forum
screenshoot/Youtube
Delfi. ekonomski forum

screenshoot/Youtube

Delfi. ekonomski forum, Foto: screenshoot/Youtube

Dva turska borbena aviona su na visini od oko 7.600 metara nadletali ostrvce Onazis u dva navrata, prenela je agencija ANA. Njih su presreli grčki borbeni avioni. Takođe, dva turska borbena aviona nadletali su u dva navrata jutros i ostrvo Kastelorizo, na visini od 1.200 metara i 7.600 metara kao i ostrvce Ro, nadomak maloazijske obale Turske.

Prethodno, načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio je Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju eskalacija turskih provokacija, prenosi MIA. Apostolakis tokom susreta sa grčkim novinarima istakao je operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.

PROČITAJTE JOŠ:

 - Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od strane vlade - rekao je, prema "Kantimeriniju", načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog između SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama.