BUNDESTAG UPALIO ALARM Amerika uvodi sankcije Nemačkoj!?

Poslanik Bundestaga iz partije „Savez 90/Zeleni“ i bivši ministar ekologije Jurgen Tritin okarakterisao je pretnje američkih senatora po pitanju uvođenja novih sankcija protiv luke Zasnic, koja je uključena u proces izgradnje „Severnog toka 2“, objavom ekonomskog rata Nemačkoj.

Amerika, Nemačka
Amerika, Nemačka, Foto: Alo.rs / Ilustracija

„Mešanje u suverenitet Nemačke i Evropske unije dostiglo je nivo bez presedana kada je reč o agresiji, što nipošto ne treba da ostane bez odgovora“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kompanije koje su uključene u proces izgradnje „Severnog toka 2“ moraju biti zaštićene od „vašingtonskih metoda zastrašivanja po principu Divljeg Zapada“.

Tritin je pozvao Nemačku i EU da pruže odlučan odgovor Americi, a kao primer naveo je uvođenje ograničavajućih mera protiv američkog gasa iz škriljaca.

Ujedno je i podsetio da se Luka Zasnic nalazi u izbornom okrugu nemačke kancelarke Angele Merkel, te se zapitao kako ona može da objasni svoju neaktivnost po tom pitanju.

Angela Merkel, Samit EU
Angela Merkel, Samit EU, Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, nešto ranije je nemački „Handelsblat“ pisao da je američki Senat zatražio od administracije nemačke luke Zasnic da prekinu radove na podršci izgradnje „Severnog toka 2“.

Istovremeno, nemački list „Berliner cajtung“ je pisao o tome kako su pretnje SAD sankcijama okrenule nemačke političare protiv Vašingtona.

Povezane vesti

 • Korisnik: EU
  09/08/2020 - 14:14
  Za samostalnu Evropu bez tutorstva SAD.
 • Korisnik: Lucky
  08/08/2020 - 11:35
  Napokon ,sankcije gde treba.Jedino tu si i poravdane. Jos samo da im uvedu izolaciju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi