Američka vojska
EPA/Sgt David Hicks Handout
Američka vojska

EPA/Sgt David Hicks Handout

Američka vojska, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

SAD rade sa vlastima Egipta kako bi sprečile kupovinu ruskih aviona Su-35, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta.

„Egipat je jasno saopštio o svojim potrebama po pitanju samoodbrane. Mi radimo sa njima kako bismo im pružili neophodan odgovor, ali ujedno i transparentno govorimo o tome da ukoliko izaberu rusku platformu Su-35, Egipat će otići u drugi plan po pitanju bezbednosti u regionu“ rekao je.

„Mislim da egipatske vlasti jasno znaju čime rizikuju“, naglasio je on.

PROČITAJTE I:

Američki bombarder B-52H se približio, Rusi digli S-400! Svet na korak od rata!

AUTOR: Alo.rs/ pravda.rs/ tsargrad.tv/M.I. DATUM I VREME: 22.11.2019. 11:12 Američki borbeni avion F-16 bio je u pratnji bombardera B-52H. F-16 avion, Foto: Tanjug/AP Ruske vazdušne snage umalo su oborile američki strateški bombarder B-52H, koji se neovlašćeno našao u blizini baze Hmejmim u Siriji. Kako prenose kineski i ruski mediji, "misteriozni incident se dogodio blizu granica Sirije".

Američki zvaničnik je takođe rekao i da pored Amerike još tri zemlje nagovaraju Egipat da se ne odluče za kupovinu ruskih aviona.

Prethodno su Pentagon i američki Stejt department u zajedničkom pismu zapretili vlastima Egipta da će toj zemlji uvesti sankcije ukoliko kupe ruske lovce Su-35, piše list „Volstrit džurnal“.

POVEZANE VESTI:

 

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"