PUTIN IZDAO DRAMATIČNO UPOZORENJE! Ako se ove dve zemlje ne dogovore, CELOM SVETU PRETI KATASTROFA!

Ceo svet će biti pogođen ukoliko SAD i Kina ne nađu način da izađu iz trgovinskog spora, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i dodao da je neophodno da se napusti praksa politički motivisanih restrikcija.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

On je to rekao na konferenciji za novinare, nakon susreta sa italijanskim premijerom Đuzepe Konteom u Rimu, prenosi Tass.

- Čitava svetska ekonomija biće pogođena, globalna trgovina opašće za 17 odsto do 2024. godine, a svetski BDP za dva procenta. To će biti loše za sve. Mislim da moramo da uštedimo napore da postignemo sporazume i politiku politički motivisanih ograničenja, sankcija i jednostranih tarifa - rekao je Putin.

 

Putin je zatražio od italijanskog premijera pomoć u popravljanju odnosa Rusije i EU i u obustavljanju sankcija Moskvi.

On je nakon sastanka sa Konteom izrazio nadu da će Italija objasniti EU štetu uzrokovanu ekonomskim sankcijama koje su EU i SAD uvele Rusiji nakon aneksije Krima 2014. godine, prenosi AP.

- Evropske zemlje su propustile šansu da na ruskom tržištu prodaju robu vrednu milijarde. To znači gubitak za sve nas - rekao je Putin. Prema njegovim rečima, zbog sankcija Rusija je izgubila oko 50 milijardi dolara od 2014. godine, ali su zemlje EU pretrpele veću štetu.

Putin je rekao i da se nada da će novi lideri Evropske komisije konačno sagledati štetu anti-ruskih sankcija i pokušati da izgrade dobre odnose sa Rusijom.

 

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da će Italija pokušati da pomogne u obnovi odnosa Rusije i EU.

Agencija Tas navodi da se Putin tokom posete Italiji sastao privatno sa dugogodišnjim prijateljem i bivšim italijanskim premijerom Silvijom Berluskonijem.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi