kineski predsednik
Foto: Printscreen/Youtube/Guardian News

„Neophodno je uložiti napore da bi se izbeglo širenje i zaoštravanje sukoba u Ukrajini. Potrebno je aktivno doprinošenje smirivanju situacije i stvaranju uslova za mirovne pregovore“, rekao je Si.

Prema njegovim rečima, pomenuti napori odgovaraju interesima međunarodne zajednice, uključujući i Evropi.

„Kina podstiče i podržava sve što doprinosi mirnom regulisanju krize, izgradnji uravnotežene, efikasne i stabilne arhitekture evropske bezbednosti“, dodao je Si.

Kineski lider je istakao da je Peking spreman da igra konstruktivnu ulogu u političkom regulisanju ukrajinskog problema.

„Kineska strana je spremna da sarađuje sa Poljskom kako bi promovisala razvoj bilateralnih odnosa na višem nivou i unela više stabilnosti i izvesnosti u svet promena i haosa“, naveo je Si.

Govoreći o rusko-kineskoj trgovini, predsednik je poručio da Peking neće prihvatiti pokušaje manipulisanja pitanjima vezanim za normalnu trgovinu dveju zemalja.

„Peking se protivi da neki ljudi koriste normalnu trgovinu između Kine i Rusije kao izgovor za ocrnjivanje Kine“, napomenuo je on.

Poljski predsednik Andžej Duda nalazi se u državnoj poseti Kini od 22. do 26. juna.

Bonus video:

 

@alo_portal Predsednik Vučić dodelio zlatne medalje za hrabrost na ceremoniji povodom dana MUP-a i dana policije #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ゚ #fypシ゚viral #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading