Rat u Izraelu
Foto: AP/Mohammed Dahman (STR)

Kraj bloga

Hagari: Iran lansirao desetine balističkih projektila na Izrael

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari,, kaže da je Iran lansirao desetine balističkih projektila na Izrael, nanevši neznatnu štetu vojnoj bazi.

On kaže da je većinu projektila presreo dalekometni sistem protivvazdušne odbrane. Rakete su uglavnom oborene izvan izraelskog vazdušnog prostora, kaže on.

On kaže da su borbeni avioni takođe oborili desetine krstarećih projektila i desetine dronova.

Iran je ukupno ispalio više od 200 projektila na Izrael, kaže Hagari.

Kaže da incident nije završen.

Huti: Upešna akcija sa Iračkim Islamskim otporom protiv četiri broda u luci Haifa

Jemenski pobunjenici Huti saopštili su da su izvršili zajedničku operaciju sa Iračkim Islamskim otporom protiv četiri plovila usidrena u luci Haifa u Izraelu.

U saopštenju se navodi da su u subotu ispaljeni dronovi na dva broda natovarena cementom i još dva teretna broda u luci, zbog toga što su navodno prekršili zabranu ulaska u "luke okupirane Palestine".

Huti su opisali ovu operaciju kao "uspešnu", tvrdeći da su postigli direktni pogodak, ali o tome ne postoje potvrde iz nezavisnih izvora.

Hezbolah preuzeo odgovornost za napad dronom na vojnu bazu

Hezbolah preuzeo odgovornost za napad dronom na severu Izraela. U saopštenju se navodi da je lansirano nekoliko dronova napunjenih eksplozivom ka izraelskoj vojnoj bazi 10 kilometara od granice.

IDF još nije komentarisao incident, a vatrogasna služba je saopštila da se bori sa požarom u toj oblasti.

Policija: Izraelci ne treba da ulaze u zone pod palestinskom upravom

Dan nakon što je jedan Izraelac ubijen u gradu Kalkilji na Zapadnoj obali, policija je ponovila da  izraelski državljani ne treba da ulaze u područja Zapadne obale pod kontrolom Palestinske uprave.

 

Gradonačelnik grada na severu Izraela: Netanjahu i vlada su nas napustili

Gradonačelnik severnog izraelskog grada Metule, David Azolaj, rekao je da su njegov grad, koji se nalazi blizu granice sa Libanom, ostavili na cedilu premijer Benjamin Netanjahu i njegova vlada.

 

Američka vojska saopštila je da je uništila tri broda Huta

Američke snage uništile su tri broda Huta, bez posade u poslednja 24 sata, saopštila je Centralna komanda SAD.

Huti su, u međuvremenu, lansirali tri protivbrodska balistička projektila u Adenski zaliv, ali nije bilo povređenih ili značajnije štete.

 

Izraelski vojnici vezali ranjenog Palestinca za džip

Izraelska vojska saopštila je da su njeni pripadnici prekršili protokol kada su ranjenog Palestinca vezali za džip i odvezli. IDF je izdao saopštenje nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak incidenta.

Porodica ranjenog čoveka rekla je da su tražili hitnu pomoć, ali da su došli Izraelci, vezali ga i odvezli. Na kraju je muškarac odvezen u Crveni polumesec na lečenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading