Požari u Grčkoj
Foto: AP/Foto:AP

U poslednjih sat vremena Peloponez se našao u vatrenim okovima, pre svega sa glavnim frontovima požara u Iliji, koji je neprestano ne kontroliše.

Bitka se vodi na dva glavna fronta i desetinama raširenih užarišta, od požara koji je izbio juče na granicama oblasti Ilija i Ahaia i brzo je dobio velike dimenzije. Već od zore, vazdušna sredstva učestvuju u podršci jakim kopnenim požarnim snagama.

Vatrogasci se bore pre svega u selima Latas i Prodromos. Za gašenje se bori 120 vatrogasaca zajedno sa četiri pešačke jedinice, dok šest vazduhoplovnih vozila i jedan helikopter vrše vazdušne bacanja vode, prenosi Tovima.gr.

Broj vatrogasaca je najmanje 14 puta zvonio u ovim oblastima i uključivao evakuacije naselja, poslednja u 01:25 subotom ujutru u oblasti Latas ka Simopulu.

U isto vreme, ostali požari na Peloponezu u Megalopoli, Kranidi, Argolidi su ili pod kontrolom ili su ograničeni snagama vatrogasaca koji su na tim mestima kako bi sprečili opasnost od ponovnog požara, s obzirom da su i danas većina regionalnih jedinica u kategoriji visokog rizika od požara (kategorija 4 - portokal).

Vatrogasne snage vode borbu sa vatrenom stihijom od petka po podne u Paranesti Drame, dok požar gori od noći koji je izbio u teškom pristupu na Hidri, izazvan raketama sa privatnog broda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading