Crna Gora
Foto: Printscreen/RINA

Kritično stanje tokom popdneva bilo je u saobraćaju kroz Podgoricu, jer su usled kvara prestali da rade semafori.

Ako bih mogla nekako slikovito da se opiše reč pakao, onda bi to bilo ovo danas. U jednom trenutku stali su svi semafori. Nastao je opšti kolaps koji je trajao duže od petnaest minuta. Svi vozači su krenuli da sviraju, nije se znalo ko se kuda kreće. Kad smo izašli te paklene raskrnice I došli kući, klime ne rade, a napolju je preko 40 stepeni. Struja je kod nas došla tek oko pola tri, dva sata nakon nestanka. Dok nije bilo struje, nije bilo ni vode. Da ne dužim više, jednom rečju – pakao, kaže za RINU Sanja Marković iz Podgorice.

Nako havarije oglasili su se I nadležni iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Ivan Asanović zvanično je kazao "Vijestima" da je usled poremećaja regionalnih razmera došlo do nestanka napona u na teritoriji cijele Crne Gore, osim severa, kao i do ispada i beznaponskih stanja većih razmera došlo je i u zemljama okruženja - Albanija, Bosna i Hercegovina i značajan deo Hrvatske.

Crna Gora

RINA

 

Uzrok još nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rešavanju problema i obezbeđenju napajanja enenergijom svih potrošača u Crnoj Gori", rekao je Asanović.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović rekao je da je kvar regionalnog karaktera, ali da još uvek nije konkretno lociran

Kvar se desio kao posledica velikog opterećenja, naglog porasta potrošnje struje usled visoke temperature i samih visokih temperatura. Čim imamo visoku temperaturu odmah se dešava da je vazdušno hlađenje vazduhnih vodova slabo i onda visoko opterećenje i visoke temperature učine da vod padne i raspadne se", objasnio je Mujović.

Kako prenose regionalni mediji bez struje je sat vremena bio i veći deo Dalmacije i značajan deo Bosne i Hercegovine, uključujući i Sarajevo, Zenicu i Banja Luku.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading