Ubistvo
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/West Yorkshire Police


Prošlog novembra, u Horsfortu, u Lidsu, dogodilo se strašno ubistvo 15-godišnjeg Alfija Luisa od strane Bardije Šojafarda, koji je sada prvi put imenovan jer je sudija gospodin Koter izjavio da će to pomoći u "od vitalnog značaja debati o pošasti nošenja noževa, posebno među mladima". Šojafard je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, sa minimalnim rokom od 13 godina. Sud je čuo da ubica nije imao interesovanje za kriminal, drogu ili bande, ali je posedovao zastrašujuće slike na kojima pozira sa noževima.


Alfi je bio na putu da se sastane sa prijateljima nakon škole kada ga je Šojafard napao. Nakon što je nožem uboden u grudi i nogu, Alfi je kolabirao i umro u blizini osnovne škole, pred očima mnogih učenika i roditelja koji su čekali da ih preuzmu.


Nakon tragedije, majka Heder Lejn je izjavila da nikada neće oprostiti Šojafardu. Emotivno je opisala kako je Alfi bio njen "najmlađi sin, moje malo dete, moj mali drug i moj trač rubrike". Dodala je da je njihov život sada razbijen i da ne zna kako da nastavi dalje bez njega.


Za vreme suđenja, Šojafard je tvrdio da je bio uplašen za svoj život nakon prethodnih incidenata sa Alfijem. Međutim, sudija Koter nije prihvatio njegovu tvrdnju, već je istakao da je Šojafard pažljivo isplanirao konfrontaciju sa Alfijem kako bi se osvetio za prethodne događaje. Sudija je takođe naglasio da bi Alfi danas bio živ da Šojafard nije imao takvo interesovanje za noževe.

(Dejli Mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading