Aleksandar Vulin
Foto: Printscreen/TV Pink

Grlić Radman je zapretio Crnoj Gori da će biti posledica ako usvoje rezoluciju o Jasenovcu i to zato što ne vidi kakve veze Crna Gora ima sa Jasenovcem. Nije objasnio kakve veze Hrvatska ima sa Srebrenicom, pa je Hrvatska jedva dočekala da glasa za rezoluciju koja Srbe proglašava za genocidne. Ali, i ja mislim da Crna Gora ne mora da usvoji rezoluciju o Jasenovcu, to ipak treba da uradi Hrvatska i po prvi put u ime hrvatskog naroda zatraži oproštaj za zločine hrvatskih ustaša nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu, ali i čitavoj NDH - ističe Vulin, i dodaje:

- Ili po Radmanu ni Hrvati, ni Hrvatska nemaju veze ni sa NDH, ni sa hrvatskim ustašama, ni sa Jasenovcem. A, rekao je Radman: "Hrvatska ostvarila sve svoje spoljno-političke ciljeve i da može biti uzor i Crnoj Gori". Nadam se da nije pod tim mislio na uspešno etničko čišćenje Hrvatske od Srba ili da preporučuje da po uzoru na Hrvatsku i Crna Gora formira vladu koja ne sme da ima Srbe ni u članstvu, ni kao skupštinsku podršku. Ako i preporučuje, nadam se da Crna Gora ovaj put neće poslušati - poručio je Vulin.

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman prethodno je zapretio "reakcijom" Crnoj Gori zbog mogućeg usvajanja rezolucije o Jasenovcu.

Bonus Video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading