milo đukanović
Foto: Printscreen/Youtube/ FTV

Kako ističe, Knežević ne može dati sušinski iskaz pre nego što izađe iz spuškog pritvora, iz razloga što su podaci, dokazi o transakcijama i ostali materijalni dokazi pohranjeni na serverima koji mu, iz razumljivih razloga, sad nisu na raspolaganju.

Dodao je da je Knežević ipak spreman da iznese dokaze protiv bivšeg predsednika Mila Đukanovića u slučajevima „Prvi milion“ i „Ničija kuća“, nakon što mu bude omogućen kućni pritvor.

„Duško Knežević poseduje dokaze i želi da javnost bude upoznata sa činjenicom da je to zapravo jedan životni događaj. Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović je podigao kredit kod Pireus banke, na iznos od 1,5 milona evra. Od tih sredstava su kupljene akcije Prve banke i napravljena fiktivna transakcija, preprodaja, gde je bivši predsednik došao do zarade od 5-6 milona evra, a značajan deo tih sredstava je korišten za izgradnju ‘ničije kuće’, tvrdi advokat Đukanović.

Knežević je, kako ističe, odlučio da iz Londona dođe u Crnu Goru i predoči ove dokaze, kako bi se, kako dodaje, demokratski procesi koji su započeti u našoj zemlji i završili.

„Da sudstvo i tužilaštvo počnu da funkcionišu po principima evropske pravne civilizacije. Duško Knežević je pokretač promena u crnogorskom društvu, koje nije vodio sam, ali je njegova borba započeta u momentu kada je režim Mila Đukanovića bio najjači, i on jeste pokretač. Došao je svestan činjenice da su stvari počele da se odlažu u nedogled i njegova je procena da je došlo vreme da se saznanja koja ima iznesu“, poručio je Đukanović.

Bonus viseo:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading