duško knežević
Foto: Printscreen/YouTube/ A PLUS TV MONTENEGRO/ ADRIA TV Montenegro

"U delu predloga za određivanje jemstva, gospodin Knežević i ja smo dali određenu ponudu, sudu predočili određene dokumente, dali neke druge još podatke...

Knežević je upoznao sud sa tim da nema nameru  da beži, da je on  došao u Crnu Goru da bi pre svega odbranio  imovinu koja mu je blokirana i, kako je on danas rekao pred sudijom a ušlo je u zapisnik, da bi se do kraja obračunao sa režimom gospodina Mila Đukanovića i vrhom pravosuđa, pre svega tužilaštva, za koje smatra da je odgovoran za sve ove postupke, koje smatra progonom u odnosu na njega", rekao je, između ostalog. advokat Marko Ivanović, prenosi portal podgoričkog Dana.

Advokat je, na pitanje novinara, kazao da pored ovog postupka, protiv Kneževića se pred ovim sudom vode još dva.

Povodom  eventualnog svedočenja Kneževića protiv Mila Đukanovića, koje se od samog izručenja vezuje za ovog optuženog, advokat je kazao da se u tom delu "očekuje da Kneževića eventualno neko iz SDT poseti u UIKS, da se razgovara o tome i da se vidi pod kojim uslovima bi to bilo, da se uđe ozbiljno u tu priču". Advokat Ivanović je kazao da Knežević ne želi da bude zloupotrebljen.

Osumnjičeni biznismen Duško Knežević saslušan je 30. aprila kod istražnog sudije podgoričkog Višeg suda. Nakon toga, odlukom sudskog veća, za njega ostaje na snazi ranija odluka o istražnom pritvoru.
Knežević je ranije toga dana na zahtev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading