NATO SPASAVA MILA OD SPUŽA? BITI ILI NE BITI Sagovornici iz Crne Gore za Alo! o sudbini Đukanovića
Foto: Tanjug

Ćelija u Spužu ili važna funkcija u Briselu? Turski medij Fırtına Haber, pod oznakom ekskluzivno, objavio je vest da devet država članica NATO-a planira da kandiduje nekadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara NATO-a svega desetak dana nakon što je hrvatski Jutarnji list najavio hapšenje Đukanovića.

Članak o Milu Đukanoviću

Fırtına Haber/Printscreen

 

Šta je od navedenog tačno i kakva sudbina čeka posrnulog večitog vladara poznatog po ugnjetavanju Srba i šurovanju s mafijom, pokušali smo da saznamo direktno iz Crne Gore.

- Priča o Milu Đukanoviću kao potencijalnom funkcioneru NATO-a je stara nekoliko godina. Nije isključeno da to bude njegova ’izlazna karta’ iz Crne Gore preko koje bi izbegao pravno procesuiranje za mnoga zlodela koja se vežu za njegovo ime - navodi u razgovoru za Alo! predsednik političke stranke Slobodna Crna Gora Vladislav Dajković. - Očito je da Hrvati nisu zaboravili ulogu Mila Đukanovića u ratnim dešavanjima devedesetih, kada je kao premijer Vlade bio prvi u lancu komande koja je donela odluku o granatiranju Dubrovnika - dodaje Dajković.

SAZNAĆE SE U JULU

Predstojeći samit NATO u Vašingtonu u julu trebalo bi da bude mesto gde će usaglašavanje među članicama NATO oko novog generalnog sekretara biti manje-više okončano. Skoro je izvesno da je na putu da postane generalni sekretar Alijanse doskorašnji liberalni premijer Holandije Mark Rute. Zasad 29 od 32 članice stoje iza Ruteove kandidature.

Da li to znači da bi se Milu Đukanoviću moglo suditi za moguće ratne zločine?

- Ne, mislim da od toga nema ništa. Ovde je reč o tome kako je stekao prvi milion, o malverzacijama u Crnoj Gori - kaže za Alo! novinar i osnivač portala borba.me Dražen Živković.

- Da li će biti procesuiran ili ne, to zavisi od crnogorskog tužilaštva i nikakva pisanja medija tu Milu ne mogu pomoći. Valjda je vreme da se konačno susretne sa svim nepočinstvima koja je činio, a spisak je predugačak - dodaje Živković, koji je uveren da je tekst na turskom portalu „naručen iz Crne Gore, i to od DPS krugova, kako bi se skrenula pažnja s informacija koje kruže da bi Đukanović mogao biti priveden licu pravde“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading