MASOVNO HAPŠENJE! Preko 100 ljudi uhapšeno zbog droge
Tanjug/Ap


Tokom petonedeljne istrage u regionu Duram, u Ošavi, Klaringtonu, Vitbiju i Ejksu, sprovedena je velika akcija hapšenja i zaplena droge. Prema informacijama koje je preneo Toronto Star, uhapšeno je čak 92 ljudi, dok je podignuto 113 krivičnih prijava. Ovi podaci ukazuju na obimnu operaciju koja je imala za cilj suzbijanje trgovine drogom, nasilja i pružanja seksualnih usluga.


Policija je tokom akcije zaplenila drogu čija se vrednost procenjuje na više od 600.000 kanadskih dolara, odnosno 400.000 evra. Među zaplenjenom drogom nalazilo se preko tri kilograma metamfetamina, više od kilograma kokaina i skoro jedan kilogram fentanila. Ovo su zaista zapanjujuće cifre koje ukazuju na ozbiljan problem sa krijumčarenjem droge u ovom regionu.


Policijski nadzornik Rajan Konoli istakao je da su ova hapšenja i zaplene značajno uticale na trgovinu drogom u regionu Duram. Očigledno je da je ova akcija imala za cilj da smanji prisustvo droge na ulicama i da utiče na bezbednost građana.

"Ova hapšenja i zaplene značajno su uticali na trgovinu drogom u regionu Duram", rekao je danas policijski nadzornik Rajan Konoli.

Mnogi od uhapšenih, međutim, već su pušteni, dodao je.


Pored droge, policija je zaplenila i 30.000 dolara u kešu, odnosno 20.000 evra. Ono što takođe privlači pažnju je činjenica da je većina uhapšenih već puštena na slobodu. Ovo podiže pitanje efikasnosti ovakvih akcija i daljeg praćenja osumnjičenih.


Den Karter, gradonačelnik Ošave, izrazio je zabrinutost povodom situacije u regionu Duram. On je istakao da se u tom regionu dnevno dogodi čak 24 smrtna slučaja od predoziranja, što dodatno naglašava ozbiljnost problema sa drogom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading