predsednik crne gore
Foto: Printscreen/Youtube/Predsjednik Crne Gore

“I to mora da prestane ukoliko želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava. Moramo imati pre svega odgovornije i transparentnije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori uključujuči i predsednika Vlade. O predsedniku Vlade i njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cela Crna Gora. Građani su oni koji uvek oni koji najbolje vide stvari”, rekao je Milatović odgovarajući na pitanja na pres konferenciji sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim.

Poručio je da je ponosan na sve što je uradio u delu demokratske tranzicije, ali da je se odvojio u trenutku kada je video da je pokret odstupio od vrednosnih stavova.

Dodao je da je uvek imao na umu interes države i građana “za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju sa mnogim stvarima koje nisu dobre za Crnu Goru”.

Komentarišući izjavu Spajića da su on i ministar pravde Andrej Milović šuruju, Milatović je rekao da je to stvar Vlade i da se neće mešati.

“Važno je da kompletan proces bude otvoren za javnost kako bi ona bila objektivno informisana zbog čega je došlo do slučaja, da vidimo rasplet cele situacije jer je Crna Gora umorna od neodgovornosti i netransparentnosti”, rekao je Milatović

Onaj ko je dobro radio ne treba da se boji izbora

Predsednik je kazao da se kriza vlasti u Podgorici može razrešiti na dva načina – dogovorom ili izborima.

“Ukoliko se između političkih aktera dogovorom ne bude mogla razrešiti kriza onda je apsolutno legitimno da odbornici vrate mandat građanima kako bi oni mogli da daju sud na vanrednim izborima”, kaže Milatović.

Dodao je da je odgovornost uvek najveća kod onog ko najviše i vrši vlast.

“Kao neko ko je predvodio listu PES-a na lokalnim izborima u Podgorici osećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila obećana i koju su očekivali građani i da je upravo to suština problema i krize. Uvek sam pristalica dogovora i rešenja koja traže dogovor. Onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana”, zaključio je.

Bonus video:

 

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading