Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

- Pretvarajući se da je nekoliko sekundi tokom kojih predsednik posmatra aplaudirajuću publiku nešto loše, neki američki mediji samo ponovo priznaju da ne mogu da prihvate vođstvo koje podstiče snažan ekonomski rast i smanjuje nivo nasilnih zločina - napisao je zamenik pres sekretara Bele kuće.

Bejts je tako reagovao na objave američkih medija koji su opisali epizodu sa predizbornog skupa u Los Anđelesu, kada je bivši predsednik SAD, Barak Obama, morao za ruku da odvede Bajdena sa bine.

 

 

Slična situacija dogodila se 10. juna, kada je Džo Bajden u Beloj kući organizovao koncert povodom Dana oslobađanja robova: on je na par minuta bio uhvaćen kamerama u društvu gostiju, dok su se svi ostali kretali u ritmu muzike, a Bajden je ostao nepomičan i jedva je treptao.

Bajdenov tim se 13. juna pravdao za incident u kojem je premijerka Italije, Đorđa Meloni, vratila američkog lidera njegovim kolegama iz G7, nakon što se on zamišljeno udaljio od grupe. Prema Bejtsovim rečima, Bajden se udaljio od grupe kako bi pozdravio padobranca koji je sleteo u blizini. Mediji, prema njegovim rečima, nisu prikazali celu sliku, već su želeli da obmanu gledaoce i "skrenu pažnju sa Bajdenovih dostignuća" iluzijom njegove rasejanosti. O ulozi Meloni, koja je morala da preuzme kontrolu nad situacijom, kao i u trenutnoj situaciji sa Obamom, Bejts nije komentarisao.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
MrKamenjarac

17.06.2024 12:50

...PA ON VISE NIJE NI ZA STARACKI DOM.....

Nensi

17.06.2024 12:59

Pa takva figura treba za američku politiku ,senilac ,koji nezna mi ko mu je žena ,a kamoli gde je Srbija,a da napravi neviđeno zlo celom svetu,eee Ameriko gudbaj!