ZBRISAO KAO MAČKA OD KRASTAVCA Nakon Kamale i Šolc napustio Švajcarsku
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Ranije je saopšteno da je Haris napustio Švajcarsku pre kraja konferencije o Ukrajini, savetnik američkog predsednika Džejk Salivan će učestvovati u daljim događajima foruma.

Olaf Šolc je napustio konferenciju ranije nego što je planirano, a u nedelju ujutro njegov avion se vraća u Berlin, tamo će se suočiti sa teškim pregovorima o budžetu i ozbiljnim pregovorima sa sopstvenom strankom“, piše list.

Kako prenosi Špigl, u nedelju uveče biće održan vanredni sastanak predsedništva Šolcovih socijaldemokrata (SPD), na kojem će se razgovarati o budućnosti vladajuće koalicije, stranke i samog kancelara u svetlu neuspešnih izbora te stranke za Evropski parlament.

Švajcarska održava konferenciju o Ukrajini 15-16. juna u blizini grada Lucerna, u letovalištu Burgenštok. Svoje učešće su potvrdile 92 zemlje i 55 šefova država, kao i osam organizacija, uključujući EU, Savet Evrope i UN. Na konferenciji ne učestvuju američki predsednik Džo Bajden, kao ni kineski predsednik Si Đinping i brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva.

Švajcarska nije uputila poziv Ruskoj Federaciji za učešće na samitu o Ukrajini. Kremlj je naveo da je traženje opcija za rešavanje situacije u ukrajinskom sukobu bez učešća Rusije apsolutno nelogično i uzaludno.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading