Predsednik Nigerije
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Predsednik Nigerije, Bola Tinubu, doživeo je nezgodu tokom parade povodom obeležavanja 25 godina demokratije u zemlji. Na Trgu Orao u prestonici Abudži, Tinubu se okliznuo i pao dok se penjao uz stepenice na vozilu koje ga je trebalo da vozi. Iako mu je bila potrebna pomoć da stane na noge, kasnije se na svečanoj večeri našalio na račun svog pada, aludirajući na popularne plesne pokrete u Nigeriji.


Nakon incidenta, jedan od Tinubuovih pomoćnika opisao je situaciju kao "blagi pogrešan korak" i naglasio da predsednik nije imao problema da nastavi sa svojim dnevnim programom. Iako su mnogi izrazili svoje saosećanje na društvenim mrežama, njegovi politički protivnici su iskoristili priliku da postave pitanja o njegovom zdravlju, što je tema koja se provlačila i tokom prošlogodišnje predizborne kampanje.

Ovaj incident podseća na nedavni pad američkog predsednika Džoa Bajdena tokom ceremonije dodele diplome kadetima Vazduhoplovne akademije u Koloradu. Iako su ova dva događaja različita, poteškoće visokih zvaničnika tokom javnih događaja uvek privlače pažnju javnosti i izazivaju različite reakcije.


Iako je Tinubu odmah nastavio sa ceremonijalnim aktivnostima nakon pada, javnost je i dalje zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje. Ovaj incident je dodatno podstakao spekulacije i rasprave o njegovom fizičkom stanju, što će verovatno uticati na političku scenu u Nigeriji u narednom periodu.

(BBC)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading