Donald Tramp
Foto: AP/Evan Vucci (STF)

Tramp, republikanski kandidat na predsedničkim izborima u novembru,  preneo je poruku jedinstva, obećavajući da će ''ispraviti” sve postojeće razlike unutar stranke, prenosi BBC.

Tramp je u četvrtak ujutro stigao u poslovnu zgradu republikanaca u blizini zgrade američkog Kapitola, prolazeći pored male grupe demonstranata koji su držali natpise sa parolama "Neuspeli državni udar" i "Demokratija zauvek, Tramp nikad".

Na kratkoj konferenciji za novinare, Tramp je rekao da postoji "veliko jedinstvo" u republikanskoj stranci i obećao da će stati uz kolege republikance, čak i one sa kojima se ne slaže.

Donald Tramp

Evan Vucci (STF)

 

 

Posle sastanka Trampa i republikanaca u Predstavničkom domu, predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je da je bivši predsednik ''doneo izuzetnu količinu energije i entuzijazma“.

''Verujemo da ćemo ponovo osvojiti Belu kuću i Senat i povećati većinu u Predstavničkom domu'', rekao je Džonson.

Posetu Trampa pozdravili su i drugi republikanci, uključujući lidera manjine u Senatu Miča Mekonela, koji je u prošlosti kritikovao bivšeg predsednika.

Bivša predsednica Predstavničkog doma, Nensi Pelosi, ocenila je da je Tramp "podstrekač pobune koji se vraća se na mesto zločina".

Pristalice Trampa su 6. januara 2021. upale u zgradu Kongresa na Kapitolu, želeći da spreče proglašenje izborne pobede Džozefa Bajdena, nakon što je Tramp, koji je bio protivkandidat Bajdenu, tvrdio da su izbori pokradeni.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading