Suđenje Trampu
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

Tramp je dao ovu izjavu tokom razgovora sa osnivačem Turning Point USA, Čarlijem Kirkom, ističući svoju strategiju za privlačenje mladih birača.

"Velika poruka je glasajte za Trampa. Učinićemo našu zemlju većom nego ikad pre," izjavio je Tramp, nazivajući predsednika Bajdena "najgorim predsednikom u istoriji." Kirk je zatim insistirao da Tramp potvrdi da li će zabraniti TikTok, na šta je Tramp potvrdno odgovorio: "Nikada neću zabraniti TikTok."


Tramp je prvobitno bio protiv TikToka i izdao je izvršnu uredbu kojom se aplikacija zabranjuje 2020. godine, ali je promenio stav od napuštanja predsedničke funkcije. Ova promena je došla nakon što se Tramp navodno sastao sa jednim od glavnih donatora njegove kampanje, Džefrijem Jasom, koji ima 15% udela u kompaniji ByteDance.


TikTok je aplikacija koja je godinama bila pod lupom zbog pretnje nacionalnoj bezbednosti, s obzirom na to da je matična kompanija, ByteDance, povezana sa Kineskom Komunističkom Partijom. Trampova podrška TikToku takođe predstavlja strategiju za privlačenje mladih ljudi, koji su primarni korisnici ove aplikacije.


Bivši potpredsednik Majk Pens, snažan zagovornik ograničenja ove aplikacije, osudio je Trampove poslednje izjave u saopštenju za The Post u petak. "TikTok je pod kontrolom Kineske Komunističke Partije i predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i privatnosti američkog naroda. Kongres je donio zakon koji nalaže prodaju TikToka i sledeći predsednik mora biti spreman da sprovede taj zakon," izjavio je Pens.

"Naša nacionalna bezbednost je važnija od politike, i svako ko pretenduje na najvišu funkciju u zemlji mora biti spreman da se suprotstavi Kini, uključujući i uklanjanje špijunskog softvera Kineske Komunističke Partije sa američke teritorije."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading