BAJDEN SMANJUJE KAZNU SINU HANTERU? O jednoj stvari se Bela kuća NIJE oglašavala!
Foto: Alo

Bela kuća ne isključuje mogućnost da predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden razmotri mogućnost smanjenja kazne svom sinu Hanteru, koji je nedavno proglašen krivim za kršenje zakona o oružju u saveznoj državi Delaver.

Kako prenosi Daily beast, postoji mogućnost da predsednik pomiluje sina, kome preti do 25 godina robije.

"Nisam razgovarala sa predsednikom o ovom pitanju. Želim da kažem da su predsednika već pitali o tome da li će iskoristiti pravo da pomiluje svog sina", rekla je Karin Žan-Pjer, sekretarka za štampu Bele kuće.

Ona je izjavu dala u predsedničkom avionu novinarima koji su sa Bajdenom krenuli za Italiju, gde danas počinje samit Grupe 7.

 

 

"Postavljeno je i pitanje konkretno o suđenju. I predsednik je na to odgovorio vrlo jasno, vrlo otvoreno. Kao što znamo izricanje presude još nije ni zakazano. Nemam ništa više da kažem osim onoga što je rekao predsednik. On je bio vrlo jasan u vezi sa ovim", dodala je Karin Žan-Pjer.

Hanter Bajden (54), proglašen je krivim za tri savezne optužbe nakon što je lagao da je zavisnik od droge na saveznoj prijavi za kupovinu vatrenog oružja u oktobru 2018.

Bajden je, podsećamo, prošle nedelje rekao za ABC news, da svom sinu neće dati pomilovanje, što bi ga oslobodilo svake krivice za zločin. Međutim, on nije javno govorio o mogućnosti ublažavanja kazne svom sinu, što bi zadržalo osudu, ali smanjilo dužinu njegovog boravka iza rešetaka.

"Džil i ja volimo našeg sina i tako smo ponosni na čoveka kakav je on danas", naveo je Bajden u saopštenju od utorka nakon izricanja presude.

"Toliko mnogo porodica koje su imale svoje voljene da se bore sa zavisnošću razumeju osećaj ponosa kada vide da neko koga voliš izlazi na drugu stranu i bude tako jak i otporan u oporavku", dodao je Bajden.

Bela kuća nije komentarisala kako Bajden provodi vreme sa porodicom. Fotografije na kojima Bajden stiže u Delaver, međutim, pokazuju kako predsednik grli svog sina, snaju i unuka pre odlaska u porodični dom.

Hanteru Bajdenu pored 25 godina zatvora preti i novčana kazna od 750.000 dolara. Pravni stručnjaci veruju da će on dobiti kraću kaznu s obzirom na to da je nije počinio nasilje i da mu je ovo prvi prekršaj.

"Ako specijali tužilac zatraži zatvor za osuđenika onda će to biti iz političkih razloga. ovaj slučaj ne zaslužuje zatvorku kaznu2, rekao je Dankan Levin, krivični advokat i bivši savezni tužilac.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading