medvedev i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT


Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev izneo je svoje mišljenje o aktuelnom sukobu između Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federacije. On je istakao da se radi o "ratu bez pravila" i da treba odgovoriti istom merom na nove američke sankcije.

-Mi smo naučili da živimo i da se razvijamo sa njima. Sa druge strane – treba. Jer oni – SAD i njihovi saveznici – objavili su nam rat bez pravila! - primetio je političar.


Medvedev je naglasio da se broj sankcija već meri u desetinama hiljada, ali da je ipak potrebno odgovoriti na njih. On je predložio da se neprijatelji ne pridržavaju nikakvih pravila i da svako treba da nosi svoj krst.

"Zapamtite: Oko za oko, zub za zub!" - zaključio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Novi talas američkih sankcija

Ministarstvo finansija SAD proširilo je sankcije protiv Moskve, uključujući na listi više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine. Među njima su se našli lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, "Uralvagonzavod", strukture Rosatoma, "Gazprom invest", kompanije povezane sa IT sektorom i vazduhoplovstvom, Pokret dece i mladih "Prvi", i drugi. Sankcije su se odnosile i na rusku finansijsku infrastrukturu, uključujući Moskovsku berzu, Nacionalni klirinški centar, osiguravajuće društvo SOGAZ i dr. Takođe, sankcije SAD obuhvatile su i niz građana Kine, Belorusije i Južnoafričke republike.

Dmitrij Medvedev je izrazio stav da takav pristup zahteva odgovor istom merom i da treba očekivati dalji razvoj situacije u ovom sukobu bez pravila između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading