Evropska unija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Nemačka fabrika VW Transportera u Hanoveru suočava se sa gubitkom čak 900 privremenih radnih mesta, koji će biti eliminisani krajem juna. Ova vest je potvrđena od strane portparolke kompanije, naglašavajući da se ovo dešava zbog skorog završetka proizvodnje klasičnog VW Transportera. Ugovori o korišćenju radnika na određeno vreme neće biti produženi, a razlog je što proizvodnja modela Transportera T6.1 završava krajem juna.

Portparolka kompanije ističe da je korišćenje privremenih radnika važan instrument fleksibilnosti za industriju, posebno tokom projekata transformacije ili u vreme najveće potražnje. Planirano je da korišćenje privremenih radnika bude ograničeno do leta 2024. godine, a naglašeno je da kompanija ne planira smanjenje osnovne radne snage.

Uprkos ovom gubitku radnih mesta, oko 300 zaposlenih na određeno vreme su dobili ugovor na još godinu dana, dok će oko 200 privremenih radnika biti zadržani nakon 30. juna, prenose nemački mediji. Takođe, VW Nutzfahrzeuge zaustavlja proizvodnju modela T6.1 zbog standarda kibernetičke sigurnosti koji će se primenjivati od jula.

Nakon gašenja proizvodnje modela T6.1, fabrika će se prebaciti na proizvodnju modela Bulli ID. Ovo je posebno zanimljivo jer je model naslednik razvijen u saradnji sa Fordom, a proizvodi se u njihovoj fabrici u Turskoj. T6.1 je do sada bio najpopularniji model u Hanoveru, ali se očekuje da će velika potražnja za novim modelom biti obrađena pre roka.

(Telegraf)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading