ikarija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Ako ste oduvek sanjali o begu iz gradske vreve i živopisnom domu na grčkom ostrvu, sada je pravo vreme da svoje snove pretvorite u stvarnost. Naime, na internetu se pojavio oglas koji bi mogao da vam promeni život iz korena. Na brežuljku iznad mora na Skopelosu, čuvenom ostrvu poznatom po snimanju filma Mamma Mia!, nalazi se tradicionalna grčka kuća koja će vas osvojiti na prvi pogled.


Ova dvospratna kuća, renovirana 2000. godine, prostire se na 73 kvadratna metra, uz dodatnih 12 kvadrata dvorišta. Ono što ovu nekretninu čini posebnom jeste predivna terasa sa koje se pruža zadivljujući pogled na more. Izuzetno je zanimljivo da se terasa može pristupiti i iz dnevne sobe i iz kuhinje, pružajući vam mogućnost da uživate u spektakularnom pejzažu u svakom trenutku.

 

 


Skopelos, smešten između glavnog kopna i ostrva Skiatos, odiše netaknutom lepotom i autentičnim načinom života. Ostrvo je domaćin posetiocima koji žele da uživaju u miru, tišini i bliskosti sa prirodom. Stanovnici, poznati kao Skopelitani, žive sporim ritmom, negujući porodične vrednosti i čuvajući bogatu kulturnu baštinu. Na ovom skrivenom dragulju Egejskog mora, turizam je važan, ali su tradicionalni zanati poput pravljenja keramike, tkanja i ribolova i dalje veoma prisutni i čuvaju se kroz generacije.


Arhitekturu Skopelosa karakterišu slikovite bele kuće sa plavim vratima i prozorima, kao i uske kaldrmisane ulice koje odišu šarmom. U tavernama na obali, posetioci mogu da uživaju u svežim morskim plodovima i tradicionalnoj grčkoj kuhinji, dok se u večernjim satima čuju zvuci tradicionalne grčke muzike u lokalnim kafanama. Pešačke staze vode do skrivenih plaža sa kristalno čistim vodama, omogućavajući posetiocima da se povežu sa prirodom i uživaju u miru i tišini.


Ovo malo grčko ostrvo i dalje očarava svojom autentičnošću i jedinstvenim šarmom, nudeći posetiocima priliku da pobegnu od svakodnevnog stresa i uživaju u jednostavnijem načinu života. Ako ste spremni da započnete novu avanturu i da svoj život obogatite bogatstvom prirode i tradicije, ova jeftina grčka kućica na Skopelosu može biti vaša prilika za ostvarenje tog sna.

 

 

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading