vanja ćalović
Foto: Printscreen/YouTube/ ADRIA TV Montenegro

Ćalović Malović tvrdi da set antikorupcijskih zakona koje je uređivao resor ministra pravde Andreja Milovića ima ozbiljnih manjkavosti, navodeći da su u tužilaštvu i tužioci iz prethodnog režima, birani po političkim spregama. 

“Donošenjem tog zakona funkcija Vladimira Novovića je značajno u riziku i postoji velika opasnost da se rad GST destabilizuje. Nadam se da to toga neće doći. To bi bio kraj poverenja u parlamentarnu većinu”, kazala je Ćalović Marković, gostujući u Jutarnjem programu "TVCG".

Prema njenim rečima, u tužilaštvu i dan danas postoje ljudi koji su ozbiljno povezani sa kriminalom i vrlo zainteresovani da se obračunaju sa Novovićem.

“Plaše se da ne prođu kao Saša Čađenović. Uverena sam da je Milović podmetnuo set antikorupcijskih zakona poslanicima i da oni nisu ni bili svesni za šta glasaju. Sednica je organizovana u sajtnotu, a to je bio veliki set zakona koji je morao da se izglasa pod političkom ucenom. Reforme su ovde nužne i zakoni se što pre moraju menjati”, tvrdi Ćalović Marković. 

Andrej Milović

Skupština CG

 

 

Komentarišući aferu Tunel, Ćalović Marković je kazala da krivično delo krađe predmeta iz depoa Višeg suda i dan danas nije kvalifikovano kao organizovani kriminal. 

“Tim predmetom se bavi Osnovno tužilaštvo. Videćemo tek koje su posledice ovog slučaja. Advokati će se ubrzo oglasiti sa izjavama da su brojni dokazi kontaminirani”, dodala je ona. 

Ćalović Marković se osvrnula i na stanje u policiji, ocenivši da je u Crnoj Gori prisutan hronični nedostatak odgovornosti u crnogorskim institucijama, ukljkučujući i Upravu policije. 

“To je ista policija koja je zlostavljala građane po Budvi i lovila ih kao zečeve po Podgorici. Sve se svelo na to ko će biti direktor policije, ali niko se ne pita ko će te kadrove reformisati. Ima tu časnih pojedinaca, ali svi koji krše zakon treba da odgovaraju”, zaključila je Ćalović Marković. 

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading