Potvrđena optužnica protiv bišeg crnogorskog Specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića
Foto: Printscreen

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je u junu optužnicu protiv Čađenovića zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Čađenoviću se stavlja na teret da je od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan”.

“Sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela, da, u slučajevima kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor i da iz spisa uklanja izveštaje koje je EUROPOL dostavio u postupcima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije i krivične prijave koje je policija podnosila protiv njih, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka”, deo je iz optužnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading