predrag šuković
Foto: Printscreen/YouTube/ Skupština Crne Gore

“Više meseci traju napadi ovoga gospodina (Milovića) na mene i zapitaćete se zašto je to tako. Ogradiću se, da ove podatke koje ću izneti ne posjedujem kao šef SPO već kao koordinator sektora za borbu protiv kriminala, koji sam bio više meseci”, počeo je Šuković.

On tvrdi da postoji razlog zašto ga Milović napada.

“Jasno je da postoje razlozi zašto Milović napada mene. Jedan od njih je sledeći. Pročitaću vam dopis Bosanske agencije za istrage i zaštite. Dana 15. 6. postupajući po usmenoj naredbi suda BiH na području Sarajeva izvršen je pretres putničkog vozila “Reno laguna” sive boje registarskih oznaka PG JK079, vlasništvo Andreja Milovića, koje je navedenog dana koristilo to i to lice koje je lišeno slobode”, pročitao je Šuković.

Zatim nastavio:

“S obzirom da je vozilo prilikom prevoza opojne droge registrovano na ime Andrej Milović, potrebno je da su skladu sa vašim mogućnostima izvršite provjere u cilju utvrđivanja okolnosti na koji način je ovo lice došlo u posed ovog vozila s obzirom da imenovani nije posedovao punomoćje za korišćenje vozila”, rekao je Šuković.

Prema njegovim rečima tužilaštvo BiH je tražilo da se Milović sasluša u SDT-u, što je i učinjeno.

“Ovo je vozilo Andreja Milovića nafilovano drogom, sa bunkerom. Sa ovim vozilom Andrej Milović prelazi granicu Crne Gore. Ovo vozilo on prijavljuje u imovinskom kartonu”, kazao je Šuković i pokazao fotografije vozila sa bunkerom punim droge.

Upiitao je i gde je punomoćje ako se prodalo auto.

“To neka odgovara tužilaštvu. Posle izbora Milović ima kontakte sa raznim licima iz kriminalne sredine. Jedno od njih je lice M.M. njegova devojka, inače bezbednosno interesantno lice, koja je bila u vezi sa jednim od šefova kriminalnih grupa najačim na ovim prostorima. U septembru Andrej Milović poziva Nikolu Terzića, direktora Uprave policije i traži da se to lice skine sa zabrane ulaska u Srbiju, koja ima malo podeblji dosje kontakata i direktor Terzić mene poziva i obaveštava me o tom zahtevu. Nadam se samo da mu je rečeno integralno ono što sam mu ja poručio preko direktora Uprave policije. To preko mene neće završavati niko”, objasnio je Šuković.

Kaže i da zna kakva je reakcija bila Milovića kad je odbio da to učini.

“Znate koja mu je bila reakcija kad sam ja to obio? “Kad ja dođem taj ga više neće biti u bezbednosnom sektoru”. Poznajete li vi tu priću kod Andreja Milovića sad. To su neke stvari što je motiv svih ovih napada. A što se tiče njegovog druženja i veza sa kriminalnim grupama, nisu ovo jedine. Na zatvorenom delu sednice dobićete precizne informacije o njegovim trenutnim kontaktima sa kriminalnim grupama koji se bave raznim stvarima”, saopštio je Šuković pokazujući slike Milovića sa licima sa optužnica SDT.

Milović je rekao da je u slučaju vozila koje pominje Šuković, dokazao da nije u posedu niti njegovog tasta na kojeg se vodilo. To, kako tvrdi, Šuković namerno kreira aferu. Ipak, potvrdio je da je sa tim vozilom prelazio granicu.

“Ne mogu da odgovaram za to što neko treće lice napravi krivično delo vozilom koje se vodilo na moje ime, a tast ga nekome prodao. To vozilo je odjavljeno”.

Na navode o partnerki koja je BIL, Milović je kazao da mu je degutantno da o tome priča.

Kazao je da je Šuković pokazao fotografije Gige Popovića iz diskoteke Omnia. Tvrdi da je tu sedeo sa pripadnicima SPO-a, a taj čovek je “sedio u separeu sa vlasnikom privrednog društva od kojeg je Šuković kupio stan”.

“Moje veze sa OKG nisu kao Vaše”, rekao je Milović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading