Milojko spajić
Foto: Alo/Printscreen

Milović je u objavi na platformi X objasnio da nije podneo ostavku. On je naveo da je ''logično da vlada ne može da prihvati nešto što ne postoji'', pošto on ostavku nije podneo i dodao da je Skuptšina nadležna za to da potvrdi njegovo razrešenje. ''IBAR je prekinuo ćutnju, sada ide period istine. Dužni smo to građanima i Crnoj Gori, ja nemam šta da krijem", saopštio je Milović.

Iz Pokreta Evropa sad (PES) pozvali su vladu "da prihvati Milovićevu ostavku".

"Podsećamo sa su nadležni organi pokreta doneli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je gospodin Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nisu usaglašeni sa partijom, pa je na kraju ovakav scenario sasvim očekivan i realan", navodi se u saopštenju.

Takođe, Milović je ranije danas Spajiću poručio da između ostalog i sledeće: 

- Predsjedniče Vlade, godospodine Spajiću, želim da Vam pomognem i pozovem Vas da prekinemo političko mrcvarenje. Stisnite petlju i u najkraćem roku uputite predlog Skupštini da me razriješi funkcije ministra pravde koji je predano radio na dobijanje IBAR-a, deblokiranja poglavlja 23, a Vas često branio kada drugi nijesu htjeli ni smjeli. Spajiću, stajem Vam na političku crtu kako bi sve ovo konačno dobilo demokratski epilog. Zato Spajiću, prekinite ovu farsu koju kreirate sa Vašim šefom kabineta. Predložite moje razrješenje i dođite u Skupštinu da Vi i ja javnosti predočimo račune, a imaćemo šta da kažemo, makar ja”, poručio mu je Milović.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

10.06.2024 17:18

Ne može on da stisne petlju, kad je nema.