AMERIKA U PANICI I STRAHU, IZVEŠTAJ FBI UPOZORAVA NA TERORIZAM! Bajdenova politika otvorenih granica izaziva strah od terorističkih napada
Foto: Shutterstock

'Svako jutro brinemo', rekao je ministar pravde Merik Garland na saslušanju u Predstavničkom domu u utorak.

Rizik od napada, rekao je, 'enormno je porastao'.

Direktor FBI-a Kristofer Rej - svedočeći na drugom kraju Kapitol hila, u Senatu - izneo je isto hitno upozorenje, rekavši da je domaća sigurnost SAD-a u najgorem stanju koje je ikada video.

Njegova agencija nedavno je sprečila 'višestruke terorističke napade u gradovima i zajednicama širom zemlje', otkrio je.

Tek je u decembru Rej prvi put javno zazvonio na uzbunu zbog ove rastuće pretnje nakon kukavičkog napada Hamasa 7. oktobra na Izrael.

'S obzirom na postojani niz poziva za napadima od strane stranih terorističkih organizacija od 7. oktobra, mi radimo danonoćno', rekao je tada.

I ja sam prepoznao opasnost.

Radio sam kao pomoćnik direktora FBI-a za Sektor za krivične istrage od 2004. do 2006. godine.

Sada sam u penziji. Ali, u januaru sam poslao hitno pismo - potpisao ga je još deset bivših kolega na visokom nivou - vođama Kongresa, pozivajući ih da obezbede širom otvorenih 1.800 milja južne granice.

Tada sam shvatio - i sada sa žaljenjem priznajem - da su teroristi koji su imali nameru da udare na domovinu SAD-a možda već prodrle u Ameriku, skrivene među više od 10 miliona ilegalnih imigranata koji su ušli u zemlju pod Bajdenovim nadzorom.

I ipak, naš predsednik je oklevao - izabrao je da se bavi politikom umesto što bi prioritetizirao nacionalnu sigurnost.

Sve do prošlog meseca, Bajden je apsurdno proglasio 'belu supremaciju' kao 'najopasniju terorističku pretnju' u Americi.

Takvo očigledno političko dodvoravanje od strane vrhovnog komandanta nepotrebno odvraća resurse.

Sada, predsednikov kasni i zapravo nemoćni pokušaj da se suoči sa krizom izdavanjem izvršnog naloga je premalo, prekasno.

Masakr 7. oktobra bio je najpodlijiji čin međunarodne izdaje od Perl Harbora - ali sukob koji je izazvao nije bio namenjen da se ograniči na Bliski istok.

Cilj Hamasa, Hezbolaha i njihovih krvavih sponzora u Teheranu je da izvezu svoje varvarstvo na Zapad.

Napredujući kroz FBI, radio sam 24 godine kao specijalni agent i komandir FBI resursa u Iraku gde su iranski sponzorisani teroristi ubili gotovo 1.000 Amerikanaca.

Taj posao me naučio iskrivljenoj istini o ideologiji našeg neprijatelja: njihov životni poziv je posvećenost uništavanju zapadne civilizacije - bez obzira koliko dugo to potraje.

Poslednjih 40 godina, iranski zastupnici pokušavali su da se uvuku u SAD, čekajući naredbu za aktiviranje. Onda je Amerika iznenada spustila svoje odbrane.

Sistematsko razaranje Bajdenovih granica počelo je prvog dana njegove administracije i potpuno je preopteretilo sposobnost policijskih snaga da provere pojedince koji ulaze u zemlju.

Zvaničnici granične patrole navodno su uhapsili 169 osoba čija su imena bila na zvaničnoj listi za praćenje terorista tokom fiskalne 2023. godine. Uporedite to sa 98 potencijalnih terorista koji su prešli granicu u 2022. i samo 15 u 2021.

I to postaje još gore: postoji više od 1,7 miliona poznatih 'izmaknutih' - ilegalnih imigranata koji su potpuno izbegli graničnu patrolu - sada unutar Amerike od kada je Bajden preuzeo dužnost.

Američke obaveštajne agencije nemaju pojma ko prelazi našu granicu, što poništava decenije prikupljanja obaveštajnih podataka radi identifikovanja potencijalnih pretnji.

A kada se uzme u obzir da bi samo trojica ili četvorica obučenih terorista mogla da izazovu razorni napad, implikacije su zastrašujuće." - izneo je Rej u svom svedočenju.

Direktor Rej je to istakao u svom svedočenju ove nedelje, upozoravajući: 'Sve više zabrinjava potencijal za koordinirani napad ovde na domaćem terenu, slično onom koji smo videli u ruskoj koncertnoj dvorani od strane ISIS-K.'

Grupa od samo četiri islamska državna varvara ubila je najmanje 145 ljudi i povredila više od 550 drugih u muzičkoj dvorani izvan Moskve.

Osim toga, razmotrite gubitak života izazvan od strane 19 terorista Al Kaide koji su se uvukli u SAD i izveli napade 11. septembra.

Sukob u Izraelu takođe je otkrio još jednu podmuklu pretnju: petu kolonu unutar koledža i univerziteta SAD-a simpatizera i podržavaoca označenih terorističkih organizacija.

Nije teško zamisliti nasilne radikale koji se razvijaju unutar ovih grupa.

Dodajte tome ukupnu pretnju 'samostalnim akterima' koji se aktiviraju daljinski putem društvenih medija, terorističke propagande i direktnih uputstava.

Rizik za zemlju sada je neizmeran.

Svi mogući američki obaveštajni resursi moraju odmah biti mobilizovani kako bi se rešila ova neposredna pretnja. Izvršni nalog u 11. čas - prepun izuzetaka i verovatno neće biti primenjen - jednostavno nije dovoljan.

FBI i Ministarstvo za državnu sigurnost trebalo bi imati slobodnu ruku da pruže pojačanje na južnoj granici kako bi istražili, intervjuisali i dokumentovali putem biometrijskih podataka svakog migranta koji dolazi iz zemalja identifikovanih kao legla terorista ili na drugi način neprijateljski nastrojenih prema Americi.

Ovo bi imalo dvostruki efekat izgradnje naše baze ljudskih resursa i odvraćanja daljeg infiltriranja.

Naši lideri moraju shvatiti da nemamo vremena ni energije da preusmeravamo naše dragocene resurse kako bi unapredili politički dnevni red ove administracije.

Granična sigurnost mora odmah biti obnovljena ukidanjem politike hvatanja i puštanja koja samo stimuliše ilegalno prelaženje granice tako što ilegalnim migrantima dozvoljava ulazak u SAD pod uslovom da se pojave na neuhvatljivim sudskim saslušanjima pet godina kasnije.

Takođe je imperativ da vratimo politiku 'Ostanite u Meksiku' Donalda Trampa, koja zahteva da migranti podnesu zahtev za azil pre prelaska granice u zemlju.", rekao je Rej u svodočenju.

(Dejli Mejl)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading