kremlj
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućoj isporuci ruskog visokopreciznog naoružanja drugim zemljama daje predstavu o neizbežnim posledicama isporuke tog oružja Zapadu Ukrajini, prenosi Interfaks.

"Ovo je veoma važna izjava, koja vrlo jasno govori da snabdevanje oružjem koje će ciljati nas ne može ostati bez posledica, a te posledice će sigurno nastupiti", rekao je on novinarima. Peskov je odbio da navede regione ili konkretne zemlje u koje bi Moskva mogla da pošalje takvo oružje, uz napomenu da je "predsednik (Putin) rekao šta je hteo da kaže".

"Ovde je sve krajnje jasno i stoga ne treba nikakvo pojašnjenje", dodao je Peskov. Putin je dan ranije, u razgovoru sa glavnim urednicima stranih medija, rekao da Moskva razmatra pitanje asimetričnog odgovora na isporuke Ukrajini visokopreciznog zapadnog naoružanja za napade na rusku teritoriju.

"Ako neko smatra da je moguće da se takvo oružje isporuči u zonu borbenih dejstava da udari na našu teritoriju i da nam stvara probleme, zašto onda nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučujemo tim regionima sveta, gde će se vršiti napadi na osetljive objekte onih zemalja koje to rade u odnosu na Rusiju", rekao je ruski predsednik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading