Poplava u Nemačkoj
Foto: Profimedia/Profimedia

Muškarac (42) bio je u spasilačkom čamcu sa četiri vatrogasca koji se prevrnuo kasno u subotu. Njegovo telo pronađeno je rano u nedelju, rekao je portparol bavarskog grada Pfafenbah na Ilmu, oko 50 kilometara severno od Minhena, prenosi Rojters.

Dok su opštine imale dane da se pripreme za poplavu, spasioci su i dalje morali da evakuišu stotine ljudi pošto je voda presekla neke oblasti, saopštile su vlasti.

„Dugujemo zahvalnost i poštovanje spasilačkim radnicima i pomagačima koji se bore sa posledicama poplava na mnogim mestima“, rekao je kancelar Olaf Šolc.

Ministar ekonomije i vicekancelar Robert Habek obećao je podršku pogođenim regionima tokom posete u nedelju i istakao da klimatske promene izazivaju još teže vremenske prilike.

"Prirodne katastrofe su oduvek pratile čovečanstvo. Ono što vidimo je da se učestalost ovih događaja značajno povećava. Rekordne poplave se dešavaju svakih nekoliko godina... rekordne padavine svakih nekoliko godina", rekao je Habek, iz Partije Zelenih, za televiziju N-TV.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading