Nemci
Foto: Printscreen/Printscreen

Snimak, koji se proširio na društvenoj mreži X, prikazuje ljude koji piju i plešu uz pesmu "L'amour Toujours" Gigija D'Agostina. Nažalost, neki iz grupe su umesto teksta pesme uzvikivali nacistički slogan "Nemačka za Nemce, stranci napolje".

 

 

Ovakvi slogani i pozdravi su u Nemačkoj strogo zabranjeni i kažnjivi zakonom. Međutim, na osnovu količine ovakvog sadržaja na mrežama od strane nemačke omladine, može se izvući zaključak da stari duhovi nacizma i rasizma polako stiču novu popularnost. 

Na društvenim mrežama se ubrzo pojavio trend u kojem mladi Nemci snimaju sebe kako uzvikuju isti slogan, šaljući jasnu poruku strancima da nisu dobrodošli. Ovaj trend izazvao je buru reakcija i osuda.

 

 

 

Na društvenim mrežama zabeležen je rast nacističkog i rasističkog sadržaja poslednjih godina, a ovaj nemački "trend" samo je jedna u nizu takvih pojava. 

Podsetimo, slogan "Nemačka za Nemce, stranci napolje" vuče korene iz 19. veka, a koristio ga je Adolf Hitler tokom nacističkog režima. Kasnije su ga usvojile krajnje desničarske stranke poput Nacional-demokratske partije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Oprez

28.05.2024 13:10

Srbi napustajte polako Nemacku , samo cete jednog dana biti u neresivom problemu.