Nesreća helikopterom
Foto: Alo/hgss.hr

Jedna osoba je smrtno stradala, a četiri su putnika povređena u padu sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca kod Zagreba u subotu. Na letu je bilo registrovano pet putnika.

O padu aviona oglasila se i policija, koja je objavila neke nove detalje nesreće.

"25. maja oko 15.51 sati, dobijena je dojava o padu manjeg aviona na području naselja Lučko. Odmah po primanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena tačnost dojave.

Na samom mestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je lekarska pomoć povređenima, a utvrđeno je da je u padu aviona jedna osoba smrtno stradala.

Nesreća helikopterom

hgss.hr

 

 

Avionom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada aviona 20-ak minuta nakon poletanja.

U avionu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine i 68-godišnjakinja. Povređenima je pružena lekarska pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Uviđajem rukovodi dežurna zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Velikoj Gorici u saradnji sa istražiteljima avionskih nesreća. Uviđaj i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti", opisala je policija, prenosi Index.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading