Viktor Orban
Foto: EPA/EPA Max Slovencik

Govoreći o ratu, mađarski premijer Viktor Orban je istakao da evropski političari obično nuklearnu bombu posmatraju kao taktičko sredstvo odvraćanja, a ne kao oružje koje bi stvarno trebalo koristiti.

On je u intervjuu za YouTube kanal "Patriota" podelio svoje šokantno iskustvo nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, izražavajući zabrinutost za bezbednost svojih kolega. Takođe je naglasio strah od toga da će u Briselu biti izolovan zbog svojih stavova o ratu i da će biti suočen sa nametnutim bezbednosnim merama.

Orban je komentarisao da u prošlosti, tokom Drugog svetskog rata, niko nije očekivao da će Amerikanci zaista upotrebiti nuklearne bombe. On smatra da je sama diskusija o nuklearnom oružju loš znak.

Osvrćući se na ideju "NATO misije u Ukrajini", Orban je rekao da takve teme izazivaju veliku zabrinutost. Diskusije o taktičkom nuklearnom oružju, municiji sa osiromašenim uranijumom i slanju trupa izvan granica odbrambenih saveza opisao je kao zastrašujuće.

Orban je izrazio mišljenje da među Mađarima postoji veći otpor prema ovim pitanjima nego među Zapadnjacima, upozoravajući da bi se trenutni procesi mogli posmatrati kao uvod u treći svetski rat za deset godina.

Napomenuo je da je Evropa ušla u rat bez procena o potrebnim finansijskim i opremnim resursima za vojne ciljeve, što je ocenio kao izuzetno neodgovorno.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading