OTVORENA PRETNJA NATO DRŽAVI Medvedev: "Sigurno će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela"
Alo! Ilustracija/A.V

Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je za "Gardijan" da su navodno SAD pripretile Moskvi da će uništiti ruski kontingent u zoni SVO ukoliko Rusija tamo primeni nuklearno oružje. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da bi to dovelo da svetskog rata.

- Kao prvo, jenkiji do sad nisu govorili ništa slično jer su oprezniji nego Poljaci. Drugo, udar Amerikanaca po našim ciljevima označio bio početak svetskog rata i svaki ministar spoljnih poslova, čak i takve zemlje kao što je Poljska, treba to da shvati. Treće, uzimajući u obzir da je još jedan Poljak, Duda, nedavno rekao da želi da se na teritoriji Poljske razmesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela - napisao je Medvedev na Tviteru.

Tim povodom oglasila se i portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je Sikorskom skrenula pažnju da bi bilo bolje da govori o ulozi Amerike u eksplozijama na „Severnim tokovima“.

- Bolje bi bilo da poljski ministar spoljnih poslova kaže šta zna o eksplozijama na gasovodima ‘Severni tok’ i ulozi Vašingtona u tom zločinu - rekla je ona za list „Izvestija“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading