NEREALAN ULTIMATUM RUSIJI Poljanski progovorio o "mirovnoj formuli" Zelenskog
EPA

"Jedina platforma o kojoj je kijevski režim spreman da razgovara sa drugim stranama je takozvana 'formula Zelenskog', koja je potpuno nerealna i zasnovana na željama, ideji da je Ukrajina sposobna da nanese poraz Rusiji", ocenio je Poljanski.

On je dodao da takva postavka pitanja zapravo predstavlja "određenu vrstu ultimatuma i ne postoji apsolutno nijedan razlog na svetu da neko o njoj diskutuje".

"Pogotovo mi", istakao je Poljanski.

Poljanski je takođe naveo da su Rusija i Ukrajina trenutno "izuzetno daleko" od bilo kakvog praktičnog napretka ka pregovorima za rešavanje sukoba.

"Razlozi za to su potpuno jasni: kao prvo, kijevski režim i njegov lider zabranjuju da se ulazi u bilo kakve pregovore sa Rusijom. To je zakonom utvrđeno krajem 2022. godine", podsetio je ruski diplomata.

On je dodao da međunarodna konferencija o Ukrajini, koja je planirana za jun u Švajcarskoj, nema perspektivu jer Rusija ne učestvuje, a i zbog toga što ne uzima u obzir sve aspekte situacije i prave uzroke sukoba.

Ruski predsednik Vladimir Putin prethodno je izjavio da je Rusija otvorena za pregovore o Ukrajini, za razliku od Zapada čiji je cilj bio da pobedi Rusiju. On je naglasio da smatra da je legitimitet Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine završen.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading