Sahrana Raisija
Foto: Alo/Tanjug

Prethodno je juče u iranskoj prestonici Teheranu vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, koji je nakon pogibije Raisija i zvaničnika proglasio petodnevnu žalost u zemlji, predvodio molitvu tokom pogrebnih obreda povodom predsednikove smrti.

Raisi će postati prvi visoki političar u Iranu koji je sahranjen u ovom hramu, što predstavlja veliku čast koja se ukazuje stradalom šefu države.

Navodi se da će danas biti sahranjen i Hosein Amir-Abdolahijan, iranski ministar spoljnih poslova koji je bio u letelici sa Raisijem.

Telo poginulog šefa diplomatije biće položeno u hramu šaha Abdol-Azima u gradu Šar-e Rej.

Iranski zvaničnici i visoki strani gosti odali su poštu Raisiju tokom ceremonije održane u Teheranu pre prebacivanja kovčega sa njegovim telom u Mašhad.

Nemačka agencija DPA da će samoj sahrani prisustvovati visokorangirani predstavnici zemalja koje su u prijateljskim odnosima s Iranom, uključujući Vjačeslava Volodina, predsedavajućeg ruske Dume.

Navodi se da je iranska državna železnica organizovala posebne vozove za prevoz ljudi koji žele da prisustvuju Raisijevoj sahrani iz Teherana do njegovog rodnog grada na severoistoku Irana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading