protest crna gora
Foto: Alo/Printscreen

Tvrde da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na „najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe“.

„Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu“, rekli su organizatori skupa.

Predsednik Miholjskog zbora Zdravko Nišavić kazao je da će sutra, ukoliko se rezolucija bude usvojena, ispred Vlade biti organizovan još veći protest.

Više organizacija najavilo je za danas u 19 sati protest ispred Vlade zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Na mestu okupljanja bio je veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu Vlade.

Tamo su se vijorile trobojke, a narod je uzvukivao "Zaustavimo izdaju".

U najavi događaja ranije danas pisalo je: 

„Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod“, naveli su organizatori protesta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading