Poginuo Raisi
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

Ceremonija ispraćaja i sahrana iranskog predsednika Ebrahima Raisija, koji je poginuo u padu helikoptera, biće održani u Mešhadu 23. maja, rekao je potpredsednik te zemlje Mohsen Mansuri, a video njegove izjave objavljuju lokalne vladine agencije.

"Tela će biti prevezena u sveti grad šijita, Mešhad, gde će biti obavljena ceremonija ispraćaja i sahrana“, naglasio je on.

Mansouri je napomenuo da će događaj biti održan u mauzoleju imama Reze. Precizira se da će posle oproštajne ceremonije u Tabrizu u provinciji Istočni Azerbejdžan, telo predsednika takođe biti poslato u Kom , Teheran , Birdžand, a potom i u Mešhad.

Helikopter u kojem su bili iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu zemlje u regionu Verzegan. Kako navodi agencija IRNA, uzrok nesreće je tehnički kvar.

Ujutro 20. maja, Mansouri je potvrdio izveštaje o smrti šefa države i njegove delegacije. Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mokhber obavljaće dužnost 50 dana do novih izbora.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading