Tramp o Bajdenovim propisima
Foto: AP/Tanjug/Ap

Tramp je obraćanje hiljadama članova NRA u Dalasu iskoristio da baci svetlo na svoju politiku, ali i da podstakne članove NRA da izađu na novembarske izbore, prenosi Rojters.

"Moramo da nateramo vlasnike oružja da glasaju. Mislim da ste vi buntovna grupa. Budite buntovni i ovaj put glasajte", rekao je Tramp u govoru koji je trajao više od 90 minuta.

Nacionalna streljačka asocijacija (NRA) je sa entuzijazmom podržala Trampa tokom predsedničke trke 2016. godine i tokom čitave njegove administracije, pozdravljajući to što je imenovao trojicu konzervativnih sudija u Vrhovnom sudu i preduzeo niz koraka koje je tražio uticajni lobi za oružje, navodi Rojters.

Tramp o Bajdenovim propisima

Tanjug/Ap

 

 

Između ostalog, Tramp je pomogao da prodavnice vatrenog oružja tokom pandemije koronavirusa budu tretirane kao osnovna preduzeća, omogućavajući im da ostanu otvorene.

Republikanci se, uz podršku NRA i drugih grupa koje se zalažu za pravo na posedovanje oružja, u velikoj meri protive strožim zakonima o oružju, pozivajući se na pravo na nošenje oružja utvrđeno Drugim amandmanom Ustava SAD.

Taj njihov stav je ostao nepromenjen čak i posle masovnih pucnjava, zbog kojih su se brojne demokrate založile za jaču kontrolu oružja, navodi Rojters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading