Vladimir Putin i Si Đinping
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL

- Inicijativa predsednikja Si Đinpinga o globalnoj bezbednosti bila je tema pregovora naše posete Kini, kako tokom susreta u širem sastavu rusko-kineske delegacije, tako i prilikom sastanka ruskog i kineskog lidera jedan na jedan. Vidimo mnogo razloga da se ta inicijativa na praktičnom nivou promoviše sa ciljem osiguranja globalne bezbednosti počev od formiranja osnove evroazijske bezbednosti bez ikakvog evroatlantskog napada - rekao je Lavrov.

On je ocenio da Rusija i dalje ostaje otvorena za dijalog sa Zapadom, između ostalog i po pitanju bezbednosti i strateške stabilnosti.

- Međutim, pre svega potrebno je da taj dijalog ne bude vođen sa pozicije sile, sa pozicije sopstvene isključivosti, već na ravnopravnom nivou uz poštovanje interesa svih strana - naglasio je ruski šef diplomatije.

Drugi važan momenat za Rusiju je, kako je rekao Lavrov, taj da dijalog treba da se vodi uzimajući u obzir celokupan spektar problema koji postoje u današnjem svetu po pitanju strateške stabilnosti i vojno-političkih pitanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading