robert fico
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Ovo prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na očevidce.

- Shvatio sam da je upucan tek nakon drugog hica, sve se dogodilo tako brzo - citira agencija očevidca Ričarda Krajcika.

On je primetio da je isprva zamenio pucnje za eksplozije petardi. Međutim, on ne može da veruje da se atentat dogodio u tako mirnom gradu kao što je Gandlova, 190 kilometara od Bratislave .

Alzbeta Raihkova, koja je takođe bila svedok pokušaja atentata, došla je na trg da vidi premijera. Rekla je da je duboko šokirana onim što se dogodilo.

„Trenutno ljudima... nedostaje ljudskosti, poštenja i osećaja zahvalnosti“, rekla je ona.

Pokušaj atentata na Fica, koji je više puta govorio protiv isporuke oružja Ukrajini i njenog članstva u NATO , dogodio se u sredu u gradu Gandlova, 190 kilometara od slovačke prestonice Bratislave.

Premijer je helikopterom prevezen u bolnicu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je Ficovo stanje kritično. Tokom pokušaja atentata, napadač je ispalio pet hitaca. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, napadač se rukovodio političkim motivima. Slovački mediji javili su da je atentat na slovačkog premijera izvršio kako se sumnja 71-godišnji pisac Juraj Cintula.

Slovački premijer Fico više puta se protivio isporuci oružja Ukrajini, a takođe je izjavio da bi blokirao članstvo Ukrajine u NATO, jer bi to značilo početak Trećeg svetskog rata, piše RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading