Hamas i Bajden
Foto: Alo/Foto: Shutterstock/Tanjug/AP

Izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena da bi prekid vatre u Pojasu Gaze bio moguć ukoliko bi Hamas oslobodio taoce predstavlja korak unazad u pregovorima, saopštila je danas ta palestinska militantna grupa.

U saopštenju se navodi da Hamas osuđuje Bajdenovu izjavu i ocenjuje da predstavlja korak unazad u odnosu na ishode poslednje runde pregovora koja je dovela do pristanka palestinske grupe na predlog posrednika u pregovorima za prekid vatre, preneo je Tajms of Izrael.

Hamas navodi da je izraelski premijer Benjamin Netanijahu "požurio da prekine" poslednju rundu pregovora pokretanjem ofanzive na Rafu na jugu Pojasa Gaze. Bajden je rekao u subotu da je Izrael saopštio da je na Hamasu da oslobodi taoce i da bi, ukoliko to uradi, prekid vatre odmah počeo.

Poslednja runda indirektnih pregovora između Izraela i Hamasa, uz posredovanje SAD, Egipta i Katara, koja je održana u Kairu ove sedmice, propala je nakon što je Hamas saopštio da nema nameru da odustane od predloga koji je Izrael već odbio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading