eMANUEL MAKRON
Foto: Alo/Alo!/ilustracija/M.Lj.

Ovo je rekao britanski analitičar Aleksandar Merkuris u svom blogu na Jutjubu.

- Predsednik Makron je zvonar od poverenja i ovaj članak nam govori da u zapadnim prestonicama raste uzbuna i zabrinutost da se događaji ponovo kreću u drugom pravcu od očekivanog - rekao je on.

Prema rečima analitičara, saveznici Ukrajine su se nadali da će novi američki paket pomoći omogućiti ukrajinskim oružanim snagama da se odupru ruskoj ofanzivi barem do kraja ove godine. Međutim, sada su počeli da shvataju da se to možda neće dogoditi, objasnio je on.

- Danas je pouzdani predznak panike Makron, on je dao dodatne dokaze o tome. To je uradio u velikom intervjuu koji je dao britanskom magazinu Ekonomist... Samo pogledajte kako ga opisuje sam magazin Ekonomist. , rekli su da je naslov: „Hitna poruka Emanuela Makrona za Evropu“, rekao je Merkuris.

Makron je, u intervjuu za Ekonomist, upitan da li je i dalje privržen ideji o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, rekao je: „Apsolutno“. Predsednik je takođe napomenuo da će Pariz morati da pokrene ovu temu ako Rusija probije liniju fronta i ako bude zahtevala Ukrajina.

- U februaru je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. On je na konferenciji o pomoći kijevskom režimu pokrenuo pitanje prebacivanja trupa u zonu borbenih dejstava, ali ga nisu podržali ni evropski lideri ni opozicija u njegovoj zemlji - piše RIA.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading