milivoje katnić
Foto: Printscreen/YouTube/ Vijesti Online

Katnić je uhapšen 14. aprila.

Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović su uhapšeni po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u vreme dok su bili na pozicijama u tužilaštvu i policiji.

Tužilaštvo sumnja da su u istoj organizaciji bivši Katnićev zamenik tužilac Saša Čađenović i službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, inače sin Zorana Lazovića koji su u pritvoru od 2022.

Oni su sumnjiče da su 2021. ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kojima se u Beogradu sudi za najteža krivična dela.

Pored toga, tužilaštvo istražuje da li su Katnić i Lazović radili u korist "kavačkog" kriminalnog klana tako što nisu postupali na osnovu materijala koje im je dostavio Evropol pre tri godine, o dešifrovanoj komunikaciji vođa kriminalnih grupa preko Sky aplikacije.

U tim komunikacijama se govorilo o planovima za šverc narkotika i pripremama likvidacija vođa suprotstavljenog "škaljarskog" klana. Sukob ova dva kriminalna klana, "kavačkog" i "škaljarskog" za prevlast na tržištu narkotika traje od 2014. i do sada je odneo preko 60 života.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading