BAjden
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Prethodno se pojavio izveštaj da se administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena sprema da stavi na crnu listu jedinicu Necah Jehuda IDF-a zbog navodnog kršenja ljudskih prava na Zapadnoj obali.

"Izraelske odbrambene snage ne smeju biti sankcionisane", naveo je Netanjahu na društvenim mrežama, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je dodao da je prethodnih nedelja radio na sprečavanju sankcija protiv "izraelskih građana", u šta ulaze, kako je istakao, i njegovi razgovori sa visokim zvaničnicima američke administracije.

"Dok se naši vojnici bore protiv terorističkih monstruma, namera da se uvedu sankcije jedinici IDF je vrhunac apsurda i moralni pad. Vlada i ja ćemo raditi svim silama protiv ovih mera", poručio je izraelski predsednik vlade.

Očekuje se da će SAD uvesti sankcije bataljonu Necah Jehuda u sastavu Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) zbog kršenja ljudskih prava Palestinaca na Zapadnoj obali, preneo je ranije večeras Džeruzalem post.

Ovaj izraelski bataljon je uglavnom sastavljen od ultraortodoksnih haredi Jevreja i pripadnika ekstremističke jevrejske omladine koji zastupaju krajnje desničarske stavove i nisu bili uključeni u druge borbene jedinice IDF-a, navodi Džeruzalem post, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading